• Pokličite nas na 07 393 32 67
  • referat@esnm.si

Kdo smo?

Iris Fink Grubačević

ravnateljica Višje strokovne šole

 

iris

Vse življenje se že učim in spoznavam nove stvari, dobivam nova znanja, ki jih z veseljem predajam naprej, na višjih in visokih šolah, raznih delavnicah, seminarjih, kongresih. Moja posebna »ljubezen« je postala komunikacija in tako sem pridobila mednarodne certifikate na področju nevrolingvističnega izobraževanja: sem praktik NLP, mojster poslovne komunikacije in NLP Coach.

Za različne organizacije v javnem in gospodarskem sektorju izvajam delavnice s področja komunikacije, coachinga, medkulturne komunikacije, organizacijske klime in ravnanja z ljudmi. Vodila sem evropske in državne projekte, kot soavtorica napisala učbenik, bila recenzentka učbenikov in referatov, napisala vrsto člankov, aktivno sodelujem s prispevki na domačih in mednarodnih konferencah. Moje vodilo je vseživljenjsko učenje.

Pred 15 leti sem dobila priložnost postati ravnateljica višje šole in višjo šolo postavila na noge. Rada imam nove izzive, in z ekipo sodelavcev bomo tudi sedaj postavili na noge nov program medijsko produkcijo. Imam srečo, izzivov in dobrih sodelavcev ne zmanjka!

Vodja medijskega dogodka


Maja Weiss

predavateljica predmetov medijsko sporočanje in projektno delo v video produkciji

maja

Režiserka, scenaristka, producentka, aktivistka, študentka na doktorskem študiju na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, predavateljica na Višji šoli za medijsko produkcijo v Novem mestu.

Diplomirala na AGRFT, specializacija Nipkow Programm v Berlinu, mednarodno usposabljanje na East of Eden, Sources 2 , Scripteast …

Posnela več kot 40. igranih in dokumentarnih filmov. Prejela okrog 40 mednarodnih in domačih nagrad, med drugim dve nagradi Metod Badjura za najboljši slovenski film leta, vesno za režijo na FSF v Portorožu, nagrado za najbolj inovativen evropski film na Berlinskem filmskem festivalu, nominacijo Evropske filmske akademije za odkritja leta  – Fassbinder Award, dobitnica šestih viktorjev …
Več kot 25 let deluje tudi kot mentorica mladim v filmskih delavnicah in posameznikom. Je pobudnica ustanovitve Filmskega tabora Kolpa v Črnomlju.
Maja v oddaji Naključja.

Scenarij dogodka

Režija na terenu


Uroš Raztresen

asistent predmetov multimedijski praktikum in avdio-vizualna produkcija

Uros1

 

Snemanje z multikopterjem

Organizacija mobilnega studia


Andreja Petrovič

predavateljica predmetov avdio-video produkcija, multimedijski programi in projektno delo v spletni produkciji

andrejaV življenju so me vedno zanimale različne stvari, zato je moja poklicna pot zelo razgibana.

Začela sem kot svetovalna delavka, nadaljevala kot profesorica sociologije in se ponovno vrnila v svetovalno službo.

Digitalni mediji so me od začetka privlačili in začela sem se izobraževati na tem področju, sprva neformalno, nato pa tudi formalno.

Dobila sem priložnost, da svoje znanje in interese pokažem v srednješolskem programu medijski tehnik, kjer poučujem strokovne predmete. Vesela sem, da sem postavljena pred nov izziv – poučevanje v višješolskem programu medijska produkcija.

Moja ljubezen ostajata fotografija in oblikovanje spletnih strani, vedno bolj pa me privlači tudi video.

Pri delu me vodi misel Henryja Forda: »Če mislite, da zmorete, ali če mislite, da ne zmorete – v obeh primerih imate prav.«

Postavitev in vzdrževanje spletne strani dogodka

Vodja spletne delavnice


Jure Mali

zunanji sodelavec, Unity3D razvijalec in 3D generalist

jure

 

Okulus rift – virtualna resničnost


Jerca Božič Kranjec

predavateljica predmeta uvod v medije

jercaNovinarstvo – sanje, ki sem jih živela dobrih dvajset let. Prehodila sem delovno pot na vseh medijih: časopisu, televiziji, radiu, spletu, na mestih od poročevalke do urednice in programske urednice Televizije Novo mesto ter nazaj do novinarke Žurnala, ki je svojo dušo najbolj napajala ob klasičnem watchdog novinarstvu s trkanjem na vest oblastnikov. Menim, da poznavanje vseh medijev v drobovje ni dovolj, če naša informacijska pismenost ne preraste v medijsko pismenost, kar pomeni, da iz zgolj selektivnih prejemnikov medijskih sporočil postanemo participativni in kritični ustvarjalci. Prepričana sem, da nam bo na višji medijski šoli v Novem mestu to uspelo!

Novinarka dogodka


Sonja Kukman

predavateljica predmeta ekonomika, zakonodaja in trženje na področju medijev

sonja3

Moja poklicna pot se je začela v gospodarstvu, kjer sem pridobila veliko izkušenj s področja trženja in prodaje. Zadnjih šest let sem predavateljica na EŠ NM, VSŠ, za predmetna področja trženje, ekonomija, prodaja ter ekonomika, zakonodaja in trženje na področju medijev. V tem času sem objavila kar nekaj strokovnih člankov s področja spletnega trženja, spletne zakonodaje in spletnih medijev in se s prispevki aktivno udeleževala strokovnih konferenc.

Prizadevam si, da sledim vsem novostim in aktualnim dogodkom na trgu. Svoje znanje prenašam na študente preko projektnega načina dela, povezovanja z gospodarstvom in prijavami na natečaje, tako da se z delom v študentskih klopeh čim bolj približamo realnemu svetu podjetništva.

“Človek, ki skuša doseči svoje ideale, je podoben popotniku, ki se je povzpel na hrib; ko je prišel na vrh, ni bliže zvezdam, jih pa zato bolje vidi.”  TANNERY

Promocija dogodka

Vodja hostes


 Josipa Lajkovič

predavateljica predmetov fotografija in računalniška grafika, medijska umetnost in vizualna komunikacija in  projektno delo v grafičnem oblikovanju

josipa1Rada delam z mladimi ljudmi, zato pri svojem delu izžarevam strast in veselje. Dolgoletne izkušnje kot učiteljice strokovnih predmetov v srednješolskem učnem programu medijski tehnik mi nudijo priložnost poučevanja na višji šoli. Nove izzive na višji šoli sprejemam z optimizmom, saj verjamem, da lahko skupaj s študenti ustvarimo nekaj novega in inovativnega na področju fotografije in grafičnega oblikovanja. Napisala sem vrsto strokovnih člankov in aktivno sodelujem s prispevki na mednarodnih konferencah, ker rada sledim novostim na področju vizualne komunikacije in grafičnega oblikovanja.

Fotodokumentiranje dogodka


Tamara Vonta

predavateljica predmeta organizacija in vodenje medijske produkcije

tamara1
Četrt stoletja dela v medijih, predvsem na televiziji, kjer je bila 16 let novinarka, voditeljica informativne oddaje in urednica dnevnih in posebnih oddaj.

Članica pionirske ekipe, ki je v Sloveniji po osamosvojitvi na medijski zemljevid postavila novo nacionalno televizijo oziroma informativni program, ki je vse do danes še vedno najbolj gledan program v državi.

Novinarska in govorna mentorica številnim mlajšim kolegicam in kolegom v okviru internih in drugih izobraževanj.

Habilitirana predavateljica in nosilka predmeta A-V produkcija na Fakulteti za medije, gostujoča predavateljica na IAM-u, GEA Collegu za študijski program MPM, ki je nastal pod okriljem britanske Middlesex University.
Izvajalka teoretičnih in praktičnih usposabljanj za javna nastopanja in odnose z mediji v različnih podjetjih in institucijah, medijskega coachinga za vodstvene delavce, krizno komuniciranje …
Predavateljica na različnih delavnicah in seminarjih za nevladne organizacije, za mlade, delo v šoli.
Univerzitetna diplomirana novinarka, študentka doktorskega študija sociologije, končala enoletni program govornega usposabljanja za delo pred mikrofonom na RTV, novinarsko delo začela na lokalnem, regionalnem in nacionalnem radiu že kot študentka, navdušena nad možnostmi, ki jih prinašajo t.i. novi mediji in še vedno “news freak”, ne glede na to, kam jo odnesejo novi poklicni izzivi.

Novinarka dogodka


Sašo Maresič

sodelavec za tehnično področje

saso

 

Tehnična podpora dogodka